blog >>

[Shaken project uitgelicht: Onderzoek naar het onbekende]

Mathilde Alders, deelneemster Shaken Winter:

In alles wat we zien zoeken we iets herkenbaars.
Maar waarom moet iets herkenbaar zijn?

Onderzoek naar het onbekende:

Naar aanleiding van het thema, ‘Wat is Normaal?’, zijn Andreas en ik samen gaan werken aan een project wat begon als verschuiving van identiteit. Hoe je een andere betekenis kan geven aan een bestaande vorm.
Na erover te hebben gefilosofeerd besloten we dat het slimmer was om direct onderzoek te gaan doen. (We hebben namelijk alletwee de neiging om al direct een eindvorm te bedenken. 2 grafische ontwerpers..)

‘Normaal gesproken’ ben ik niet iemand die heel erg ver in een onderwerp duikt, ik hou het meestal redelijk op de oppervlakte. Andreas zorgt ervoor dat ik op een andere manier na ga denken. Het maakt nu namelijk nog niet uit dat het nog een beetje vaag is. Door iets te doen en daar het resultaat van te zien, kom je weer op nieuwe inzichten.

De foto’s hebben ons een idee gegeven om identiteit van een andere kant te bekijken. Aangezien alles om je heen een associatie oproept, willen we nu op zoek naar een systeem om een object te maken die geen associatie oproept. Een soort van mission impossible. Wie weet dat het onderzoek al een mooi project wordt.


2 reacties op “Shaken project uitgelicht: Onderzoek naar het onbekende”

  1. Twitter Comment


    RT @shaken_nl: Shaken project uitgelicht: Onderzoek naar het onbekende. Wat is normaal?!?! [link to post]

    Posted using Chat Catcher

  2. Twitter Comment


    Shaken project uitgelicht: Onderzoek naar het onbekende. Wat is normaal?!?! [link to post]

    Posted using Chat Catcher

Reageer