blog >>

[Ik was toch 800,- euro meer waard dan ik dacht]

Fleur Augustinus over ‘Wat ben ik waard?’

Wat ben ik

Ik ben grafisch ontwerper want ik weet niet wat ik anders ben. De rest van mij is alleen iets wat ik probeer te zijn. Ik probeer een goede vriendin, huisgenoot, dochter, zus te zijn. Ik probeer tevreden te zijn met wat ik heb, ik probeer gelukkig te zijn. Ik probeer niet teveel aandacht te besteden over wat andere van me denken, ik probeer zeker van mezelf te zijn en te waarderen wie ik misschien ben. Maar na 5 jaar kan ik met overtuiging zeggen: ik ben een grafisch ontwerper want ik weet niet wat ik anders ben.

In ieder geval de grafisch ontwerper zoals ik een grafisch ontwerper zie. Ie- mand die oog heeft voor detail, niet alleen binnen haar vakgebied maar ook daarbuiten zoals koken, smaak, schoonmaken, kleding, e.d. Iemand die geïntrigeerd kan raken door een lettercombinatie op een verpakking, geboeid is door een bepaalde lichtinval of betoverd door een smaaksensatie. Die een vorm van een drol esthetisch kan vinden of zelfs inspirerend. Die opmerkt dat dingen ook helemaal niet werken en andere dingen misschien wel gewoon beter kunnen. Die ontwerp ademt en ontwerp droomt.
Maar vooral ook af en toen haar hele ontwerp rush even loslaat om hele andere dingen te doen. Die niet alleen inspiratie en motivatie binnen haar vakgebied zoekt maar vooral ook daarbuiten, in vriendenkringen, vakantiebestemmingen of een cafe. Om daarna weer met een frisse, heldere start weer helemaal op te gaan in de wereld van het grafisch ontwerpen.

…waard

De enige waarde die ik dus concreet in geldwaarde kan uitdrukken is ik als grafisch ontwerper. Mijn andere ikken zijn abstracter en niet door mijzelf in wat voor waarde dan ook uit te drukken.

Meer waard dan ik dacht

Ik werd de ochtend voor vertrek richting Macon geconfronteerd met het thema ‘wat ben ik waard?’. Mijn eerste gedachten gingen meteen uit naar geld,goud en diamanten, niet dat ik daar verder iets mee kon, hoeveel goud, geld en diamanten dan? Ik kwam al vrij snel bij een heel concreet voorbeeld; een aantal weken geleden had ik mij ingeschreven bij een uitzendbureau tijdens het intake gesprek moest ik mijn salaris indicatie aangeven, het bedrag, 1500,- euro per maand, dat ik benoemde vond degene tegenover mij behoorlijk laag en wees mij erop dat ik rond de 2300,- euro per maand waard zou kunnen zijn. Dus ik was toch 800,- euro meer waard dan ik dacht. Nu nog een gek vinden die dat zou willen geven… maar mijn dag kon niet meer stuk.

Een reactie op “Ik was toch 800,- euro meer waard dan ik dacht”

  1. Twitter Comment


    ‘ik was toch 800,- euro meer waard dan ik dacht!’ – Fleur over het theme ‘Wat ben ik waard?’ [link to post]

    Posted using Chat Catcher

Reageer