blog >>

[Project 1497 resultaat]

Project1497#1: Hotton (short, korte film) from Marleen Kuipers on Vimeo.

Fotograaf Marleen Kuipers en filmer Suzanne de Bruin zijn tijdens Shaken in oktober gaan samenwerken om een film te maken. Hierboven zie je een verkort deel van het resultaat, hieronder verteld Marleen over haar ervaring.

“Project 1497#1: Hotton is een onderzoek naar hoe we als beeldmaker een waarneming van een omgeving kunnen vormgeven. Door middel van een serie korte filmobservaties hebben we de spanning opgezocht tussen voyeurisme, observatie en confrontatie.

We hebben twee keer een aantal uren gefilmd. De uiteindelijke film bestaat uit een selectie uit negentig korte observaties. De selectie is geplaatst in een splitscreen om de individuele observaties minder belangrijk te maken. De vreemde combinaties die ontstaan tussen de beelden en het geluid, versterken de absurditeit in het vastleggen van de plek.

We hebben er voor gekozen om ons, soms schaamteloze, commentaar op situaties niet weg te laten, maar juist een rol te laten spelen in de film. Op deze manier maken wij als maker een onderdeel uit van de gemeenschap.”

Reageer